Elveda Rumeli
+4
Rena
Sailor Crystal
dowaa
NaKaHaRa
8 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Elveda Rumeli
Hikayemiz, 19OO’lerde, Osmanlı’nın yönetiminde olan Makedonya’da geçen; fakir bir baba ve kızlarının hikayesidir. Sütçü Ramiz ve ailesi; Manastır’ın Pürşıçan köyünde yaşarlar. Osmanlı’nın son demleridir. Balkan topraklarında iç karışıklar başlamış; Makedonya’da ayrılıkçıların çıkardığı huzursuzluk yavaş yavaş artmakta ve yakın gelecekte patlak verecek büyük olayların sinyallerini vermektedir. Bir yandan İttihatçiler Abdülhamit’e karşı örgütlenmekte ve Osmanlı yönetimine muhalefet etmektedir.
Dünya ve dolayısıyla Makedonya büyük bir hızla değişmektedir.
Ramiz, doğup büyüdüğü Rumeli topraklarını, bu topraklarda yıllarca kardeşçe yaşayan insanları sever.
Sütçü Ramiz henüz dünya meselelerinden uzaktadır. 5 kızı ve karısının karnını güçlükle doyurmaya yetecek kazancını ineğinin lütfettiği bir kaç kova sütten çıkaran Ramiz’in en büyük derdi birbirinden çok sevdiği kızlarının hayırlı birer izdivaç yapıp bu sefillikten bir an önce kurtulmasıdır.
~Alıntı~
Televizyonla pek alakam yoktur , yüzüne hiç bakmam gibi bişi, ama bu dizi bi başka
Çok komik , yeri gelince çok hüzünlü (ağlatmıştır beni ) hem tarih işilo hem konuştukları şive çok hoşuma gidio
Babam bana artık 'kısce' die seslenio Benim ağzıma da yerleşti bazı şeyler(bknz: O ka, Bu ka, Te te o ka )
İsleyen islemeyen herkesin yorumunu bekliyorum
Dünya ve dolayısıyla Makedonya büyük bir hızla değişmektedir.
Ramiz, doğup büyüdüğü Rumeli topraklarını, bu topraklarda yıllarca kardeşçe yaşayan insanları sever.
Sütçü Ramiz henüz dünya meselelerinden uzaktadır. 5 kızı ve karısının karnını güçlükle doyurmaya yetecek kazancını ineğinin lütfettiği bir kaç kova sütten çıkaran Ramiz’in en büyük derdi birbirinden çok sevdiği kızlarının hayırlı birer izdivaç yapıp bu sefillikten bir an önce kurtulmasıdır.
~Alıntı~
Televizyonla pek alakam yoktur , yüzüne hiç bakmam gibi bişi, ama bu dizi bi başka
Çok komik , yeri gelince çok hüzünlü (ağlatmıştır beni ) hem tarih işilo hem konuştukları şive çok hoşuma gidio
Babam bana artık 'kısce' die seslenio Benim ağzıma da yerleşti bazı şeyler(bknz: O ka, Bu ka, Te te o ka )
İsleyen islemeyen herkesin yorumunu bekliyorum
NaKaHaRa- Anime Fanı
Lakap : Balcadısı / NaKaHaRa
Rep Puanı :
Ceza Puanı :
Geri: Elveda Rumeli
ya en güzel dizi o kıskanmayın
Sailor Crystal- Acemi Anime Fanı
Rep Puanı :
Ceza Puanı :
Sailor Crystal demiş ki:ya en güzel dizi o kıskanmayın
saygısızca davranmak istemem ama bence o kdr da güzel bi dizi deil yani dünyada ne kdr güzel diziler var ilk önce onlara bakın bi
mesela cnbc-e de verilen ghost wishiper, hero, buffy the wampire slayer gibi diziler dahada varda aklıma gelmio.. nese başlık dağılmasın elveda rumeli kaçıncı bölümünde
- Spoiler:
- tabiki haklısın bende seviyorum bu dizileri ama elvada rumeli türk yapımı olduğı için çok güzell :kiss:
valla 2. sezonu oynayacak
annemin telefonun da kızçem diye kayıtlıyım o kadar etkili yani :(_):
xMizUx- Yavaş Yavaş Gelişiyorum
Rep Puanı :
Ceza Puanı :
yay~ ewet yaf çok etkiliyo :kiss: babam süper şımartıyo beni "kıscem"
bu akşam başlıo~
bu akşam başlıo~
NaKaHaRa- Anime Fanı
Lakap : Balcadısı / NaKaHaRa
Rep Puanı :
Ceza Puanı :
tam da en heyecanlı yerinde bitmişti kavuştuk dizimize kızancıklar
xMizUx- Yavaş Yavaş Gelişiyorum
Rep Puanı :
Ceza Puanı :
ya küçükler için osmanlı tarihini anlatıyo hemde çok güldürüyor
Sailor Crystal- Acemi Anime Fanı
Rep Puanı :
Ceza Puanı :
Ben yeni bölümünü izleyemedim ya bizim arkadaşlar hep onu anlatırdı ben de öyle başladım yeni bölümde ne oluyordu ya biri bana anlatabilir mi
Sailor Maron- Acemi Anime Fanı
Rep Puanı :
Ceza Puanı :
bende çok severek izlerdim halada izliyorum ama bazen açırdıklarımda oluyor harika bir dizi diyebilirim aynen bizim evdede artık kısçe diye sesleniyorlar çoğu zmn XD
miyuka mitsukuri- Acemi Anime Fanı
Rep Puanı :
Ceza Puanı :
1 sayfadaki 1 sayfası